NYHETSARKIVET
23 jan 2020 12:52
SPP tar över beståndet i PostNord Försäkringsförening
PostNord meddelar idag att man efter upphandling valt ut SPP för de anställdas trygghetsförsäkringar. Samtidigt meddelas att affären även omfattar en beståndsöverlåtelse.

Den 30 april är det tänkt att SPP ska ta över PostNord Försäkringsförenings bestånd och därefter ska försäkringsföreningen upphöra med sin verksamhet.

Under förra året upphandlade PostNord en ny leverantör för de anställdas sjukpension, premiebefrielseförsäkring och familjepension. Nu får SPP ta över ansvaret för 10 000 anställdas trygghetsförsäkringar.

PostNord har ett eget kollektivavtal om tjänstepensioner, ITP-P. Anställda som omfattas av ITP-P avdelning II försäkras idag hos PostNord Försäkringsförening (PFF) avseende sjukpension, premiebefrielseförsäkring och familjepension. SPP ska skräddarsy en lösning för förmånsbestämd försäkring.

"Många företag sitter på komplexa behov, med önskan om att det ska vara enkelt, och det är då vi kommer in i bilden. Vi har djup och bred kunskap inom hantering av olika former av pensions- och försäkringslösningar", säger SPP:s vd Staffan Hansén i en kommentar.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561