NYHETSARKIVET
24 jan 2020 12:35
Solidars gamla livbolag köps upp av strukthandlare från Göteborg
Enligt uppgifter till Pensionsnyheterna har ägarna till livbolaget med hjälp av stora kapitaltillskott lyckats få livbolaget Idun Liv, tidigare Solidar Liv, uppklätt och ok-stämplat av Finansinspektionen.

Bolaget har varit krisstämplat av FI eftersom man haft otillräckligt med kapital enligt regelverket men är nu på rätt sida om strecket för minimikapitalkravet MCR.

Solidar har länge försökt hitta en köpare och nu verkar det vara klart att bolaget Strukturinvest med bas i Göteborg kratsar kastanjen ur askan.

Solidar Liv var ursprungligen ett livbolag som försäkrade PPM-sparares tillgodohavanden i händelse av dödsfall, alltså ett rent personriskbolag. Vad Strukturinvest tänker göra med bolaget är oklart. På Strukturinvest säger marknadschef Joakim Sandén att man inte har några kommentarer.

- Vi kommenterar inte eventuella rykten i marknaden i media, säger han till Pensionsnyheterna.

Prislappen kan hamna omkring 40–45 Mkr, baserat på att ett mindre livbolag har ett kapitalkrav på drygt 3,7 miljoner Euro. Till det kan man även räkna in värdet för det egenutvecklade systemet för helt digital försäkringsteckning som kan vara värt lite till.

Om man skulle spekulera kan man tänka sig att Strukturinvest i en framtid tänker sig att utöka koncessionen för att kunna erbjuda fond- och depåförsäkring och på så sätt bli en spelare på den växande marknad för pensionsflyttar som väntas när flyttlagstiftningen förenklats.

Kunder skulle då kunna ha försäkringar som skulle kunna fyllas med produkter från Strukturinvests hyllor, företrädesvis strukturerade produkter, som är bolagets kärnverksamhet.

Enligt uppgifterna till Pensionsnyheterna pågår ägarprövning hos FI för närvarande.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561