När försäkringsbolaget AIG hamnade i krisläge i samband med Lehman Brothers krasch 2008, var det bara den amerikanska staten som kunde ställa upp med finansiering och som därmed tog över 80 procent av bolagets aktier.
En av bolagets största ägare vid den här tiden, Starr International, har i domstol ifrågasatt om den ränta som bolaget fick betala för stödfinansieringen varit rimlig och krävt kompensation på 40 miljarder dollar.
I måndags konstaterade dock en amerikansk domstol att den amerikanska regeringen inte är skyldig de tidigare ägarna någonting för övertagandet.
Stämningen mot regeringen lämnades in under 2011 och kravet från de tidigare aktieägarna som gått samman i en grupptalan summerade till 40 miljarder dollar som de ansåg sig blivit lurade på i samband med övertagandet.
Domaren Thomas Wheeler vid en federal domstol fann visserligen att villkoren varit för tuffa när staten övertog bolaget och att det ensidigt skyddade skattebetalarna genom drakoniska villkor.
Någon ersättning till aktieägarna blir det dock inte eftersom han konstaterar att om inte staten hade intervenerat så hade aktieägarna förlorat allt ändå.
Om regeringen inte hade gjort någonting så skulle aktieägarna ändå varit lämnade med 100 procent av ingenting, konstaterar domaren, enligt CNBC.
Motparten har dock hävdat att de, som hade kvar 20 procent av aktierna, skulle haft mer om de fått 20 procent av 100 procent, men alltså inte fått gehör för det.
Målet väntas dock göra framtida räddningsaktioner från den amerikanska staten mer riskfyllda och flera kommentatorer gör gällande att det kan vara risk för att staten inte vågar intervenera när nästa finanskris kommer.
De aktier som staten tog över i samband med krisen såldes senare ut på marknaden med en stor vinst för staten och ytterst skattebetalarna.