Det kontroversiella regeringsförslaget om en högre riktålder och ett nytt åldersbegrepp i socialförsäkringsbalken ska beredas i socialförsäkringsutskottet den 17 september.
Därefter är debatt och beslut i kammaren planerad till den 16 oktober.
Propositionen "En riktålder för höjda pensioner och följsamhet till ett längre liv" kom i slutet av maj och avsikten är att styra de pensionsrelaterade åldersgränserna i pensionssystemet och i angränsande trygghetssystem.
Som regeringen skrev i propositionen innebär höjningen av den lägsta åldern för uttag inkomstgrundad ålderspension från 61 till 62 år "att avgiftsnettot blir något mindre negativt på kort sikt eftersom pensionsutbetalningarna minskar när 61-åringar inte längre kan ta ut inkomstpension. Dessutom tillkommer högre pensionsavgifter om arbetslivet förlängs".
Tanken är, som vi skrev redan i maj, inte att förbjuda någon att ta ut sin pension vid önskad ålder utan med tekniken för "nudging" ge en mer eller mindre diskret knuff i önskad riktning mot ett längre arbetsliv.
Förslaget med riktåldrar har dock inte varit helt populärt. Till exempel skrev Offentliganställdas Förhandlingsråd (OFR) att det finns "andra och bättre sätt att lösa pensionsproblemen på än Pensionsgruppens förslag om riktålder".