De globala centralbankernas penningpolitiska åtgärder för att stävja effekterna av kraschen 2008 är startpunkten för nästa finansiella kris.
I en ny undersökning gjord av brittiska konsultfirman Create Research tillsammans med kapitalförvaltaren Amundi framgår det att frikostig penningpolitik blåser upp pensionsskulderna genom att hålla nere räntorna, vilket 62 procent av deltagarna tycker.
"När räntorna fallit som en sten det här decenniet har det nuvarande värdet av pensionsskulderna blåsts upp och med det har underskottet i pensionskassorna hamnat långt under den lagstadgade gränsen i många pensionsmarknader", framgår det av rapporten.
Många anser att kvantitativa lättnader lyckats stabilisera finansmarknaderna och bidra till att många fick en god avkastning från riskfyllda tillgångar. Här tycker 67 procent att åtgärderna har fungerat som en första krisåtgärd. Samtidigt tycker 58 procent att lättnaderna lett till att de globala skulderna ökat lavinartat och dessutom gjort att tillgångspriserna inte längre är i linje med deras egentliga värde.
Över hälften (55%) ser att penningpolitiken har "sått fröna till nästa finanskris", enligt rapporten.
Rapporten bygger på en undersökning där svar kom in från 153 pensionskassor, totalt värda 1,88 biljoner euro.
Den danske centralbankschefen Lars Rohde har även kommenterat den väntade pensionskrisen för de förmånsbestämda pensionerna i lågränteläget med följande ord:
"All of us want a high DB pension from a solvent sponsor. But that is not the case anywhere, anymore."
Och att räntorna ska vända uppåt och rädda branschen tror Rodhe inte heller på:
"Interest rates are not low for long. Its even lower for much longer. Just deal with that".