Nu har MinPensions nya tjänst Uttagsplaneraren varit på banan i nästan nio månader. Som vd Anders Lundström uppgav för oss i juni så har MinPension genomfört en användbarhetsstudie med flera deltagare.
Den studien har analyserats och under sommaren kompletterats ytterligare med en enkät, uppger MinPensions utvecklingschef Patrik Malmquist i senaste avsnittet av MinPensionspodden.
Där noterar han att det finns fler saker som MinPension nu ser att man måste förbättra för att det ska bli lägre trösklar när det kommer till användningen av Uttagsplaneraren. Dessutom har flera trender identifierats kring hur användarna agerar idag jämfört med tidigare.
"För det första är det så att synen på att man jobbar en dag och går i pension den dagen man fyller 65 är på väg bort. Allt fler vill ha hjälp med hur de ska kunna kombinera pension med jobb över en viss period, det som vi internt kallar för "jobbinärer"," säger han.
Den övergångsfasen behöver stödjas mycket längre.
"Folk fattar nya beslut under resans gång och vill kunna följa förflyttningen mellan arbetsliv till pensionärsliv. Det kräver nya regelverk, nya data och att kunna förstå sig på konsekvenserna under den här omställningen", säger han.
Användarnas mottagande har i det stora hela varit positivt, även om många fortfarande uppfattar både pension och det nya verktyget som svårt och skrämmande, enligt Anders Haglund, ansvarig för Uttagsplaneraren på MinPension.
När Pensionsnyheterna talade med Anders Lundström i juni så hade verktyget 1 500 unika användare per dag.