Nu låter Skandias investering i en social obligation för en miljard kronor som mycket pengar - och det är det. Ur Skandiaspararnas perspektiv är det en droppe i havet.
Skandia förvaltar 700 miljarder kr och en miljard är 0,14 procent av den totala portföljen. Därmed inte sagt att obligationen inte kan göra nytta i den miljö där kapitalet investeras.
Skandia har ju gjort liknande investeringar tidigare så att på aggregerad nivå kan det visst göra skillnad.
Även om siffrorna i kronor är stora kommer obligationen, som ges ut av IDB, Inter-American Development Bank, inte att skapa särskilt hög avkastning i det rådande ränteläget, trots den bra ratingen.
Skandia får "rabatt" på köpet och betalar "bara" 99,802 procent för att köpa 100 procent, vilket är det belopp man får tillbaka när obligationen förfaller om fem år.
Varje år betalas en kupong på 0,25 procent vilket gör att avkastningen ligger på omkring 0,29 procent per år, mätt lite mellan tummen och pekfingret.
Det är betydligt bättre än vad Skandia skulle fått om man köpt en femårig svensk statsobligation, som för närvarande ger noll procents avkastning.
En svensk tioåring ligger i skrivande stund på 0,36 procent, så mätt på det viset har Skandia gjort en bra affär genom att köpa femåringen från IDB.
För Skandias sparare är betydelsen dock försumbar, men det ser bra ut.
Man ska aldrig underskatta en god gärning, men det krävs betydligt större belopp för att det ska få någon verklig betydelse för Skandias liv- och fondsparares pensioner.