Vid det senaste regeringsmötet i onsdags i förra veckan kom det nya besked till utredningen om det upphandlade fondtorget, som leds av Erik Fransson.
Nu kom nya direktiv som ger utredningen mera tid till sommaren 2022, innan man ska inrätta kansliet för nämndmyndigheten med det klatschiga dopnamnet "Fondtorgsnämnden".
Utredningen har slitit och lobbat hårt för att få utredningsdirektivet ändrat. Detta för att man ska slippa restriktionen i det tidigare direktivet. Där slog ju regeringen fast att nämndmyndigheten skulle lokaliseras "utanför Stockholms län".
Nu ger regeringen upp på den punkten och slår i stället fast att nämndmyndigheten ska etableras i Botkyrka kommun, som gränsar till Södermanlands län, men som fortfarande hör till Stockholms län.
Det är något som man gläds över i Botkyrka.
Nadina Rosengren, stabschef i Botkyrka kommun, säger till Pensionsnyheterna att "alla myndigheter är varmt välkomna till Botkyrka och att man har ett stort antal lokaler i kommunen".
Hon påpekar att det kan vara ett viktigt steg att få myndigheten, som ska sysselsätta ett 20-tal personer, till kommunen.
- Botkyrka är Stockholms främsta tillväxtkommun så det är gynnsam lokalisering för myndigheten, och självklart ett viktigt steg för att invånare ska ha närhet till demokratiska institutioner, säger Nadina Rosengren.
Botkyrka har i dagsläget bara en myndighet i kommunen, Riksteatern, som huserar i Hallunda.
Det fanns tidigare planer på att SIDA skulle etablera sig där men det blev det inget av med.
- Det stämmer att Sida valde att inte fullfölja sitt regeringsuppdrag. Men Botkyrka välkomnar dagligen nya företag och organisationer, och där är Fondtorgsnämnden ett välkommet tillskott.
Även om Botkyrka gränsar till Södermanlands län har man aldrig funderat över att gå med i Södermanland och begära gränsflytt från Stockholm.
- Nej, det har vi inte, även om Södermanland också är en viktig del av landet, avslutar Nadina Rosengren.