Den 30 november förra året var det meningen att en konsultutredning om metoder för att höja avgifterna till Pensionssystemet skulle överlämnas till socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (S).
Men den kom att bli försenad, bland annat beroende på att reformen med inkomstpensionstillägget stökade till frågan. Nu har den dock landat i regeringskansliet.
Det har inte varit fråga om en statlig utredning utan ett konsultuppdrag från regeringskansliet till en tidigare tjänsteman på socialdepartementet, Petter Odmark på tankesmedjan eller lobbyföretaget Reform Society, där han varit verksam sedan 2016.
Hans uppdrag var att studera förutsättningar för långsiktigt högre pensioner, till exempel vad som skulle hända om man väljer att höja avgifterna till pensionssystemet från de 17,21 procent som gäller idag till 18,5 procent.
Något som tidigare diskuterats är också att göra höjningen retroaktiv, något som skulle kunna höja allas pensioner i ett slag, vilket gjort tanken mycket populär, inte minst inom socialdemokraterna.
Pensionsgruppen har tittat på frågan och har vid ett par tillfällen uttalat att man skulle vilja ha mer faktaunderlag för det. Nu blev det inte Pensionsgruppen som kom att stå som beställare för rapporten utan regeringskansliet.
Petter Odmark är förtegen om vad rapporten innehåller och vilka slutsatser som där dras. Det är upp till departementet att kommunicera kring detta. Och Pensionsgruppen kanske får se den vad det lider. De ska ju träffas den 18 februari och den 1 mars.