87 miljarder kr - så stor är skillnaden mellan bäst och sämst bland AP-fonderna efter 20 år.
Nu har alla AP-fonder lämnat sina resultatsiffror och vi kan nu summera och göra topplistan.
"Vinnare" för 2021 blir AP 1 som nådde 20,8 procents avkastning, tätt följd av AP 3 som i förrgår redovisade en avkastning på 20,7 procent.
Tredjeplatsen går till AP 4 som redovisar 19,2 procent och jumboplatsen går till Göteborgsbaserade AP 2 som redovisade rekordresultat, men kom ändå en bra bit efter de tre i toppen.
Siffran, 16,3 procents avkastning, är 4,5 procentenheter mindre än vad AP 1 visade idag.
AP 2 hamnade i strykklass även med sitt fjolårsresultat då man med 3,5 procents avkastning fick se sig slagna av kollegorna som alla då låg kring tioprocentsstrecket.
AP2 har genom en annan placeringsfilosofi därmed tappat omkring 7 procentenheter i förhållande till de övriga fonderna under de två senaste åren.
Men kapitalförvaltning är långsiktig verksamhet och därför är det kanske viktigare att se hur det gått sedan det nya systemet infördes.
Här finns ett lätt sätt att se vem som efter 20 år förvaltar mest pengar. Alla fonderna fick nämligen lika mycket kapital att förvalta när starten gick. Och den som har mest pengar i dag har då varit bäst.
Här hamnar AP 4 i toppen med 528 miljarder kr. Tredje AP-fonden har också kommit över 500 miljardersvallen och redovisar 502 miljarder kr i utgående kapital medan AP 1 med sina 466 miljarder har en bit kvar till 500-vallen.
Längst dit har Andra AP-fonden som hade ett utgående fondkapital på 441 miljarder kr.
Skillnaden mellan bäst och sämst, alltså AP 4 och AP 2 är svindlande 87 miljarder kr.
En del av den skillnaden kan förklaras av att AP4 vid starten hade en högre andel svenska aktier och att de avkastat bra under de 20 åren. Men Andra AP-fonden har ju haft många år på sig för att justera portföljen och ta rygg på AP 4, om man trott på den allokeringen.
Nu ska man ha i minnet att i uppåtgående marknader, där 2021 var ett rekordår, så är det svårt att slå index.
En portfölj med långa obligationer och en hög andel aktier och gärna en rejäl nypa fastigheter var framgångsreceptet 2021.
Om 2022 visar sig bjuda på mindre av raketbörser och istället mer volatilitet och fallande kurser blir det svårare att bara köra med index och automatlåda.
Men även om det skulle komma några större hack i kurvan under kommande år har fonder som byggt upp kapital i uppgången en bra fallhöjd.
Kanske kan det nu vara en idé att säkra hem de uppnådda vinsterna nu och skifta ut kapital till pensionsspararna. I debatten hörs ju allt oftare att man borde kunna dela ut delar av de 1200 miljarder kr som är pensionssystemets konsolidering för närvarande.