Riksdagen sa nej till cirka 60 förslag i motionsfloden om pensioner från den allmänna motionstiden 2021.
Förslagen handlar bland annat om ett förändrat pensionssystem och överföring av premiepensionsrätt mellan makar, utbildningsinsatser för att människor ska förstå livsinkomstprincipen i pensionssystemet bättre och insatser för att förmå människor att jobba högre upp i åldrarna.
Moderaten Sten Bergheden yrkade även i sin motion om att det borde vara mer lönsamt för äldre som jobbat med låg lön hela livet i pensionshänseende än människor som inte gjort det. Kort sagt ett större respektavstånd.
Men alla dessa idéer avslogs av socialförsäkringsutskottets majoritet.
Vänsterpartiets motion om att utreda ett mer omfördelande pensionssystem som skulle öka jämställdheten och att upplösa Pensionsgruppen och göra deras protokoll från de "hemliga" mötena offentliga rönte samma öde.
Inte heller fick Sverigedemokraten Johnny Skalin gehör för sin motion som handlade om att man skulle dra ned risken i ickeväljarnas alternativ i premiepensionen, Sjunde AP-fondens SÅFA, eftersom de som inte gör aktiva val inte ska få sina pensionspengar förvaltade till hög risk.
SD ville även att reformen om riktåldern skulle rivas upp. Detta för att undvika "tvång" att jobba längre. SD ville hellre se riktade och flexibla incitament för att förmå människor att jobba längre.
Även ett stopp för upphandlade PPM-pensioner via den nya Fondtorgsnämnden föll platt när utskottet fattade beslut.
Majoriteten ansåg antagligen inte att tillkomsten av en den nya fondtorgssnämnden "riskerade att leda till att framtidens pensionärer får en försämrad pension och drastiskt begränsad valfrihet för pensionssparande", vilket SD hävdade.
Möjligen kan det bero på att Pensionsgruppen, där SD inte är representerade, redan spikat den reformen i pensionsöverenskommelsen.
Så av 60 olika motioner om förbättrade pensioner var det bara en som ledde till en framtida prövning i riksdagen, alltså den som handlade om att inte ge utländsk rabatt på bosättningsåren för framtida invandrade garantipensionärer.
Eftersom det är ett utskottsalternativ måste, eller i alla fall bör, regeringen komma med förslag till riksdagen i den riktningen. Det är ju inte alltid som regeringen svarar på uppmaningar från riksdagen.