I går eftermiddag lämnades propositionen "Ett bättre premiepensionssystem" till riksdagen efter många års utredande och diskuterande.
Nu kommer Mikael Westbergs utredningsförslag från 2018, med små ändringar, att bli till en ny lag.
Fondindustrin har kämpat tappert för att slippa vara med om att fonder som ska vara valbara på fondtorget ska handlas upp, men nu är det färdiglobbat.
Det kommer i fortsättningen inte att vara svängdörrar till fondtorget utan dörrvakter i form av den nya Fondtorgsnämnden som kommer att se till att bara fonder som är hela, rena och som "i förväntan" långsiktigt kan leverera högre avkastning, ska få förtroende att förvalta svenskarnas premiepension.
Regeringens lagrådsremiss har fått OK av lagrådet, även om man där inte riktigt kunde avgöra hur det upphandlade fondtorget förhöll sig till EU-reglerna, men släppte igenom lagförslaget för att det saknades praxis på området.
Pensionsnyheterna har inte tagit del av propositionen i sin helhet än men de som lusläst uppger för redaktionen att det inte är några avgörande ändringar gjorda när man skrivit proposition på lagrådsremissen.
Och nu blir det full fart, även om manegen krattats för den nya Fondtorgsnämnden, som ska sköta upphandlingarna av fonder.
Redan den 1 juni ska verksamheten gå igång och sen får fondbolagen fila på argumenten och klä fondbruden snyggt om de ska ha en chans att få representeras på det nya torget.
Den svenska juryn, alltså alla premiepensionssparare, fick börja välja bland 450 fonder på det nya öppna torget år 2000.
Nu, 22 år och ett antal skandaler senare, har man alltså berett vägen för en professionell jury som först bedömer om bidragen duger för att representera Sveriges premiepensionssparare i Pensionsmello.
Ickeväljare kommer även i fortsättningen att hamna i Sjunde AP-fonden men även förvalsalternativet kommer att få nya regler och en lagrådsremiss i det ärendet väntas inom kort.
Förslagen bygger på Pensionsgruppens överenskommelse från den 14 december 2017.