Häromveckan skrev vi om att Söderberg & Partners avdelning för wealth management hörde av sig till regeringen för att påtala att det fanns brister i momslagstiftningen, som i sin tur bygger på EU-direktiv, som gör det svårt att sälja datoranimerade skal i dataspel.
Detta för att det vid försäljningen inte är möjligt att dra av inköpspriset vid momsberäkningen. Söderberg & Partners påpekade vidare att virtuella varor nu är på bred frammarsch och påpekade att skoföretaget Nike planerar att sälja virtuella sneakers.
Men regeringen verkade inte vara med på noterna och departementssekreterare Anders Lenfors svarade:
"Av den beskrivning ni gör av s.k. skins framgår att dessa är digitala produkter och har en annan karaktär än vad som ryms i det nuvarande omfånget av samlarföremål enligt unionsrätten".
Söderberg & Partners förmögenhetsrådgivare ger sig dock inte och undrar nu om regeringen tänker jobba för ändringar av momslagstiftningen.
"Finns något initiativ från regeringen, eller annan part, att åtgärda denna uppenbara brist i mervärdesskattedirektivet?", undrar förmögenhetsrådgivare Adam Bäcklin i ett nytt brev till departementet.
Svaret från regeringskansliet i ett mejl (elektronisk produkt som inte går att ta på) är lakoniskt:
"Det pågår inte något sådant arbete från regeringens sida", svarar departementssekreterare Anders Lenfors på
finansdepartementets enhet för mervärdesskatt och punktskatter.
Pensionsnyheterna undrar om Bäcklin själv har några coola Skins i Counterstrike, som han använde som exempel i sin fråga om önskade ändringar i EU-direktivet för mervärdesskatt, när det gäller utveckling och försäljning av virtuella samlarföremål.