Centerpartiet har nu satt ned foten och kommer att stödja regeringens budget. Efter förhandlingar i helgen har man lyckats få till en kompromiss med Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet som i praktiken betyder att man skrotar "Nooshitillägget" eller "Garantitillägget, som det också kallas.
Kompromissen innebär kortsiktigt att garantipensionerna höjs med 1 000 kr i månaden och ytterligare maximalt en hundralapp i förstärkt bostadstillägg.
På lite sikt innebär kompromissen att man även ska utreda införandet av en gas i pensionssystemet och att sänka skatten för pensionärer, som fortsätter att jobba efter 65-årsdagen.
De ändringarna ryms inom ramen för Pensionsöverenskommelsen utan att krångla till det med Garantitilläggets komplicerade konstruktion. Problemet är bara att Pensionsgruppen inte är enig om tagen och har inte velat ställa sig bakom helgens kompromisslösning.
"Det behövs stabilitet och ordning i Sverige. Vi måste se till att vi värnar ett pensionssystem som håller över tid, och det gör vi bäst genom långsiktiga samarbeten. Tyvärr har de konservativa partierna inte visat samma kompromissvilja", säger partiledare Annie Lööf.
I skarpt läge säger Centerpartiet att man kommer att stödja regeringens budget.
"Centerpartiet kommer naturligtvis att rösta på vårt eget budgetförslag i första hand. Därefter har vi beslutat att rösta på det förslag som vi bedömer bäst och som vi har varit med och påverkat, det vill säga regeringens. Det handlar om att stärka pensionerna, rusta totalförsvaret och dessutom ge avgörande stöd till landets bönder", säger Annie Lööf som där prickar av några av partiets krav på önskelistan.
I och med att SD, M, L och KD gjort tummen ned för kompromissen och hävdat att deras alternativ till högre pensioner för pensionärerna är bättre än både Nooshitillägget och helgens kompromiss, kan det bli två politiska vildar, Amineh Kakabaveh, tidigare Vänsterpartiet och tidigare Sverigedemokraten Roger Richthoff, som kan bli tungan på vågen.
Nu räcker det inte med det. För i Finansutskottet idag lyckades oppositionen få en majoritet för att att den, i och med att pensionskompromissen ändrade budgeten, inte beretts tillräckligt och att man därför inte vill skicka förslaget till riksdagen.
Det här innebär bromsolja i hanteringen och det blir nu upp till Talman Andreas Norlén att besluta om att frågan ska få tas upp till omröstning i alla fall.
Hur det går är oklart, en majoritet i finansutskottet är inte samma sak som en majoritet i kammaren. Där har regeringen och stödpartierna majoritet.
När frågan väl läggs fram (oklart om och när) kan det bli en riktig nagelbitare, beroende på de oberoende ledamöterna i riksdagen.
Tidigare Sverigedemokraten Roger Richthoff har dock i förra veckan uppgivit att han "lutar åt att rösta på socialdemokraternas budget". Och Amineh Kakabahveh lär av allt att döma också rösta för regeringens budget och då går pensionskompromissen igenom.